Guľa novým koučem Apollonu Limassol?

17.05., 10:38
Aktuality
Adrián Guľa (© FC Viktoria Plzeň)

Bývalý trenér plzeňské Viktorie Adrian Guľa vyhlíží nové angažmá. Slovenský kouč, který je od poloviny loňského listopadu bez práce, údajně jedná s kyperským Apollonem Limassol. V šestém klubu kyperské nejvyšší soutěže by se Guľa mohl potkat i s bývalým českým reprezentantem Michaelem Krmenčíkem.

Osmačtyřicetiletý trenér v listopadu 2023 skončil na lavičce Dunajské Stredy kvůli neuspokojivým výsledkům po necelém roce a půl. Slovenský tým v sezoně 2022/2023 dovedl ke druhému místu v lize, start do aktuální sezony mu ale nevyšel. V předkole Evropské konferenční ligy nedovedl tým přes gruzínskému Gori a v lize vyhrál pouze sedm z úvodních 14 duelů.

Nyní vyhlíží první angažmá mimo střední Evropu. Kromě Česka a Slovenska si Guľa vyzkoušel také polskou ligu, v níž trénoval Wislu Krakov. Angažmá v tradičním klubu mu ale vůbec nevyšlo a sezona skončila pádem do druhé nejvyšší soutěže.

Nyní slovenský trenér poprvé v kariéře míří na jih Evropy. Apollon jehož dres obléká i má za sebou nevydařený ročník, v němž se mu nepodařilo ani postoupit do skupiny o titul. Sezona nevyšla ani Krmenčíkovi, který dal pouhé dvě branky. Pokud by Guľa s kyperským šampionem z roku 2022 opravdu podepsal, mohl by s českým útočníkem navázat na krátkou plzeňskou spolupráci. Krmenčík v roce 2020 opustil Plzeň jen měsíc po Guľově příchodu.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele