Evropské velkokluby se vyptávají na Gyökerese. Sporting chce kanonýra udržet vylepšenou smlouvou

08.05., 17:40
Aktuality
Viktor Gyokeres (© AFP)

Viktor Gyökeres výraznou měrou pomohl Sportingu k zisku mistrovského titulu, skvělými výkony si přitom řekl o zájem největších evropských klubů. Lisabonský celek však má udržení 25letého útočníka jako prioritu a hodlá s ním podepsat nový kontrakt.

Sporting naposledy zvítězil 3:0 nad Portimonense a po ztrátě městského rivala Benficy si zajistil portugalský titul, jenž získal po třech letech. Zásadní podíl na mistrovském primátu má Gyökeres, jenž ve 31 ligových vystoupeních zaznamenal 27 přesných zásahů a navrch přidal devět asistencí.

Pětadvacetiletý útočník dalších pět gólů vstřelil v Evropské lize a logicky si řekl o pozornost věhlasnějších klubů. Gyökeres je spojován hlavně s AC Milán, Chelsea nebo Arsenalem.

"Jsem ve Sportingu velmi šťastný, mám smlouvu, ale věci ve fotbale se mohou rychle změnit a musíte se přizpůsobit," řekl Gyökeres po zisku titulu směrem ke své budoucnosti.

Lisabonský klub si je zájmu o švédského kanonýra vědomý, nechce ho však ztratit, proto doufá, že s ním uzavře vylepšenou smlouvu, jejíž součástí má být především navýšení platu a výstupní doložky, která je stanovena na 100 milionů eur. Platnost kontraktu do roku 2028 se nemusí změnit.

Důležitým aspektem k setrvání Gyökerese bude skutečnost, zda se Sportingu podaří udržet trenéra Rúbena Amorima, který měl rozhodující faktor na tom, že před sezonou zamířil z Coventry City právě do Lisabonu. "Pro Viktora bude těžší zůstat, pokud Rúben Amorim ze Sportingu odejde, neboť přišel zejména kvůli Rúbenovi," řekl v dubnu útočníkův agent Hasan Çetinkaya.

Amorim by měl podle nejnovějších zpráv na lavičce Sportingu zůstat, což by mohlo Gyökerese přimět k tomu, aby pokračoval v úspěšné spolupráci. Jednání se Sportingem, za který ve 47 soutěžních zápasech vstřelil 41 branek a přidal 15 asistencí, bude zahájeno po sezoně.

Gyökeres, jenž s kariérou začínal v Brommapojkarně, se před úspěšným angažmá v Coventry City snažil prosadit v Brightonu, odkud byl zapůjčen na hostování do St. Pauli a Swansea City.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt, transfermarkt.de, twitter.com/FabrizioRomano

Komentáře (28)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Byla by podle mě blbost, kdyby po jedné sezoně odešel. Snad zůstane, zahraje si LM v Sportingu a další rok a další titul.

Reagovat
Elmas

Na druhou stranu mu je 25, aby to pak nepromeškal.

Reagovat
FC Porto FC

Ten jeden rok mu nemůže uškodit bych řekl, navíc bude hrát LM a pak možná EL

Reagovat
pobody's nerfect

Příští rok už se nebude přecházet z jednoho poháru do druhého

Reagovat
FC Porto FC

Ajo, pravda

Reagovat
Salfovic

Tak to půjde atraktivita EL pěkně do hajzlu

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Pozor skluz!!!

Zase to vyhraje někdo nový.

Reagovat
Fairplay

Reagovat
kilobyte

Příští sezónu už se nebude "přestupovat" do EL.

Reagovat
ACSeRw!n

tyhle nazory, jak by mel hrac jeste zustavat.. chtel bych videt tebe, kdyby jsi dostal takovou nabidku.. pristi sezonu muze hrat totalni hovno a nabidky uz neprijdou

Reagovat
Han střelil první

Jako překvapilo by mě, kdyby zůstal. Za 15 let sledování Sportingu mi přišel takhle odskočený jenom Bruno Fernandes. Fakt hraje hrozně dobře a věřím, že by za něj Sporting mohl dostat těch 100 mega. Snad zvolí nové působiště moudře. Jestli zůstane, tak budu překvapený a z jeho strany to nebude dávat moc smysl.

Reagovat
ACSeRw!n

a co CR 7 ?

Reagovat
Rudnevs

Za 15 let... čas beží rýchlo

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Arnar Resmusonn

A nebo taky ne a může být hvězdou i další ročník. Né každý fotbalista musí hned přestoupit do velkoklubu. Jsou i někteří, kteří chtějí hrát fotbal a nejenom nesmyslně přestupovat.

Reagovat
guestikor

Z těch útočníků, co se spekulují ohledně Arsenalu, tak se mi líbí nejvíc, pak Isak mno...

Zřejmě stejně zůstane ve Sportingu, kdyz udělali titul a budou hrát LM + teda Amori nejspíš zůstává.

Reagovat
Pipo123

Príde mi že hlavne útočníkom to pôsobenie v Portugalsku strašne boostne ego, teda nie len útočníkom, spomínam si na Bruna Fernandesa v Sampdorii, ten chalan vyzeral totálne priemerne, išiel do Sportingu kde hral proti slabším klubom a odrazu hral úplne inak.

To isté teraz Gyökeres, on hral dobre už v Coventry, ale v tom Sportingu šikanuje slabšie obrany a odrazu si viac verí a vychádzajú mu takmer všetko.

Reagovat
Rudnevs

Niečo na tom bude, Bas Dost z Wolfsburgu išiel do Sportingu a valcoval to tam ako blázon. Ja byť útočníkom, tak určite idem do Portugalska

Ale Gyökeres určite má čo ponúknuť aj v iných ligách, nechcem znižovať jeho kvality.

Reagovat
kilobyte

Tak ono je to hodně o sebevědomí. V Portugalsku si ti hráči uvědomí, že na to mají a pak v lepší lize můžou taky dominovat, pokud na to mají kvalitu.

Reagovat
FC Porto FC

Do Chelsea by byl geniální, víc by sedl jak Osimhen. Navíc má zkušenosti z Anglie což je vždy plus

Reagovat
spider_8

Taky me to napadlo, ale za 100 mega mi to prijde jako dost velky risk. Pred rokem hral jeste v Coventry druhou ligu, tohle je v podstate jeho prvni prvoligova sezona. Za 50 ok, ale za 100 uz chces proverenou hvezdu.

Reagovat
Miguel19

Radši borce z portugalské ligy než italské. Přijde mi, že zvládají přechod do PL lépe...

Reagovat
Lovecour42

OT:

Jak je to v Národní Lize když bude na barazove pozici sigma B?

Reagovat
buzna

Podrouzek říkal, že by šel do baráže další tým v pořadí

Reagovat
meno

Klidně může jít do baráže tým z 5. Místa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele