Disciplinární komise zahájila řízení s Matouškem za surový faul na Horáka

09.05., 19:57
Aktuality
Tomáš Matoušek (© hanackaslavia.cz)

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení s kapitánem druholigové Kroměříže Tomášem Matouškem. Třiatřicetiletý defenzivní univerzál v 78. minutě sobotního zápasu zranil v souboji záložníka Sparty Romana Horáka, který utrpěl vpáčenou zlomeninu lebeční kosti a musel na operaci. Matoušek byl poté v závěru utkání vyloučen, má zastavenou činnost a za týden by komise měla rozhodnout o výši trestu. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Rozhodčí Vojtěch Opočenský zákrok na Horáka nepotrestal ani žlutou kartou. Matouška vyloučil až v desáté minutě nastavení stejně jako hostujícího Dalibora Večerku. Divoký zápas 26. kola druhé ligy skončil remízou 3:3, po níž si Sparta na výkon sudího stěžovala.

Komise mohla případ otevřít na základě dvou faktorů. "V první řadě byl komisí rozhodčích FAČR přečin ze strany obránce Kroměříže definován jako faul, který splňoval atributy surové hry a kapitán domácího celku měl být za něj vyloučen," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Další, a to zásadní skutečností pak je, že došlo k naplnění jednoho z předpokladů, které jsou popsány v disciplinárním řádu FAČR a statutu disciplinární komise LFA a umožňují disciplinární komisi dodatečně jednat. Tím je v tomto případě fakt, že disciplinární přečin ze strany hráče Matouška má závažné následky v podobě zranění obránce Sparty B, jenž po faulu utkání nedohrál a skončil v nemocnici, kde musel podstoupit operační zákrok. Jeho doba léčení se bude pohybovat v řádu měsíců, což bylo ze strany jeho klubu doloženo lékařskou zprávou," doplnil Baček. Dá se očekávat, že komise vynese poměrně vysoký trest.

Ostravský Abdullahi Tanko dostal za vyloučení v úvodním kole prvoligové nadstavby na Slavii trest na dvě soutěžní utkání. Nigerijský útočník na začátku druhého poločasu ostře přišlápl domácího Tomáše Holeše. Stejně vysoký trest si za červenou kartu v druholigovém duelu v Kroměříži vysloužil sparťan Večerka.

Královéhradecký klub dostal pokutu 40 tisíc korun po domácím utkání se Slavií. Fanoušci "Votroků" se podle komise dopustili nevhodných pokřiků.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
ratusek

Reagovat
PBLead

Reagovat
Mass

Kde sou ti sparťani, kteří potom, co byl zraněn Ewerton Cedidlou psali o tom, že si Slavia potrestání Cedidly vybrečela, když podala stížnost na rozhodčího?

Reagovat
Posledni Kovboj

Tady

Reagovat
Axelrose

Jako promiň, ale i na základě toho tweetu bych tomu hovadu dal trest na stejnou dobu, jakou se bude léčit ten kluk.

Taková hovada ba se měla "střílet", a je jedno jestli to je Cedidla, Matoušek, případně jiný lempl.

A taky je úplně jedno, jestli zraněný je Slavista, Sparťan, nebo třeba někdo z Dlouhý Lhoty.

Reagovat
10adam

Jsem zde

Reagovat
Salfovic

To jako na základě toho sparťanského videa, kde je hovno vidět ?

Reagovat
Witcher

Verstapen v dresu Slavie to mi ho vyndej

Reagovat
Kucka

Je nějaké video?

Reagovat
kilobyte

A v dalším zápase další hovado.

Reagovat
Sigma Olomouc

Dá někdo odkaz prosím?

Reagovat
Moshe Dajan

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-2-liga-disciplinarni-komise-zahajila-rizeni-s-matouskem-za-surovy-faul-na-horaka-5027948

prase...ještě brečí, že to byla srážka, letí tam rukou a ramenem ze strany přímo do hlavy jak magor

Reagovat
Sigma Olomouc

díky

Reagovat
Pablos

Fízl no

Reagovat
Moshe Dajan

Fakt? Tak už není třeba nic vysvětlovat ani vyšetřovat, ten člověk za to nemůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele