Bayern není ani vicemistrem, nezahraje si domácí superpohár. Takhle to dál nejde, řekl Neuer

19.05., 11:32
Aktuality
Manuel Neuer (© AFP)

Opravdu hodně těžkopádnou sezónu letos prožíval Bayern na bundesligovém poli. Nejenže se mnohdy prezentoval oproti rychlíku z Leverkusenu jako opožděný motoráček, dokonce se po sobotní porážce na půdě Hoffenheimu propadl za Stuttgart na třetí příčku. Přišel tak třeba o šanci zahrát si v příštím ročníku o Německý superpohár. Zklamání bylo po zápase dost znát.

Německo oslavovalo při sobotním odpoledni nového krále, který navíc ani jednou během své dlouhé pouti nezaváhal. Bayer jako první v historii opanoval soutěž bez jediné porážky. Zato v Mnichově jich za celou dobu nakupili celkem osm. A ta závěrečná v Bádensku-Württembersku zapříčinila, že Bayern přišel o pozici vicemistra na úkor letošního vzezření ze Švábska. Tam se totiž naopak nikterak nemazali s Mönchengladbachem.

Proč se tenhle ročník Bayernu na domácí scéně tak šeredně nepovedl, má vícero příčin. Změny ve vedení klubu, nestabilita na trenérském postu nebo třeba individuální chyby. "Hlavně ve druhém poločase jich bylo příliš,” zlobil se bavorský lodivod Thomas Tuchel. "Soupeři jsme dovolili dostat se zpátky do utkání, protože jsme nedůsledně bránili. Byla to bolestivá a úplně zbytečná prohra. Taková u nás byla k vidění velmi často,” pokračoval.

Manuel Neuer také neprožíval úspěšnou sezónu. I on si vybral slabší chvilky, ta největší byla asi k vidění v Lize mistrů na půdě Realu Madrid. Z téhle soutěže výběr Stern des Südens vypadl během semifinálové fáze. "Střídali jsme v tomto ročníku dobrá období a ta, která už tak pozitivní nebyla,” uvědomoval si. "Chtěli jsme skončit druzí, to se nám ale nepodařilo. Byla to pro nás pro všechny těžká sezóna a jsme samozřejmě zklamaní. Je jasné, že takhle to dál nejde,” hlesl.

Ani letitá ikona klubu Thomas Müller nemohl jásat nad tím, co společně se svými spoluhráči fanouškům v letošním ročníku nabídli. A sportovně uznal, že si titul zasloužil úplně někdo jiný. "Gratulujeme novým německým mistrům. A říkám to se vší úctou,” pochválil korunovaného konkurenta za jeho počínání. "Znovu a znovu se nám stávalo, že nám chyběla agresivita. Už se ovšem díváme do budoucna,” věřil v lepší zítřky.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89 : 24
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78 : 39
73
3
Bayern Mnichov
34
23
3
8
94 : 45
72
4
RB Lipsko
34
19
8
7
77 : 39
65
5
Borussia Dortmund
34
18
9
7
68 : 43
63
6
Eintracht Frankfurt
34
11
14
9
51 : 50
47
7
TSG Hoffenheim
34
13
7
14
66 : 66
46
8
1. FC Heidenheim
34
10
12
12
50 : 55
42
9
Werder Brémy
34
11
9
14
48 : 54
42
10
SC Freiburg
34
11
9
14
45 : 58
42
11
FC Augsburg
34
10
9
15
50 : 60
39
12
VfL Wolfsburg
34
10
7
17
41 : 56
37
13
1. FSV Mainz 05
34
7
14
13
39 : 51
35
14
Borussia Mönchengladbach
34
7
13
14
56 : 67
34
15
Union Berlín
34
9
6
19
33 : 58
33
16
VfL Bochum
34
7
12
15
42 : 74
33
17
1. FC Köln
34
5
12
17
28 : 60
27
18
SV Darmstadt
34
3
8
23
30 : 86
17

Autor: Patrik Sandev / fcbayern.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
St. Pauli

Hlavne, at tu blbou naladu, neprenesou do repre.

Reagovat
KingMaster13

Takže Kane přišel o další potenciální trofej a co si budeme asi nejsnadněji získatelnou

Reagovat
St. Pauli

Kane je meme, ale klub > hrac.

Ovsem v pripade Bayernu je videt, ze nevi, kudy kam. Vzdyt co je to za taskarici s tim trenerem? To je jak kdyby to tocil Netflix.

Reagovat
KingMaster13

Mě spíš baví jak přišel do klubu pro něhož je skoro nemožné nezískat trofej a už se ví, že na začátku druhé sezony furt bude bez ní A s Bayernem to nevypadá vůbec dobře, ti ve finále vezmou nějakej pokus omyl a nedopadne to dobře.

Reagovat
Coutinho10

jako vypadalo to neuvěřiteelně, že to bude platit i v Bayernu, ale fakt že jo

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Reagovat
Pithivier

Poprve po 12 letech bez trofeje a vsichni breci jeste vic, nez v United, ubulenej Bayern trapaci, pritom vedi, ze to bylo nevyhnutelne, kdo se na tu BL mel porad divat, kdyz to v kuse furt vyhraval jeden tym unbroken.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
pobody's nerfect

Přitom stačilo tak málo. Přivést Harryho

Reagovat
Rich

By mě zajímalo komu fandíš...

Je až neuvěřitelný kolik nenávisti je v lidech vůči Bayernu či Kaneovi... Uvidíme další sezónu, pro ligu jedině dobře, více konkurence, když minulou sezónu to nedokázal Dortmund, dokázal to famózní jízdou Leverkusen... Nikdo tady nebrečí...

Reagovat
Pithivier

Tady nejde o to, kdo komu fandi, zrovna vas si behem CL pustim rad. Problem je ten, ze se tady vykrikuje, jako kdyby jste sestupovali a mate problem zkousnout (nerikam, ze zrovna ty) po x letech sezonu bez trofeje. Mozna mate jine duvody (rozpory ve vedeni, otazka ohledne trenera) se takhle chovat, ale fakt to pusobi jak pest na oko. A kazdy top tym nekdy ustreli a nevyhraje behem roku nic, to se stava

Reagovat
-R2D2-

Zase ale je to něco co ty hejtuješ a třeba já beru za svý. Mentalita, že je tragédie neskončit dokonce ani druhej, je úplně v poho. Takže ano, mají velkej problém to zkousnout.

Reagovat
bayern987

To je právě že naše obrovská výhoda tahle mentalita, kdyby byl Bayern nastavený tak, že sezóna bez trofeje se stává bla bla, tak určitě nejsme takhle úspěšní.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Vinci

Nepřijde mi teda ze by byla vůči Kaneovi jakákoli nenávist. Jen je zaslouženě terčem vtípků

Reagovat
Neutron

Zasluzene?

Reagovat
Vinci

A ne snad? Jako nezískat žádný pohár ani s Bayernem je už vážně k smíchu

Reagovat
Neutron

A on za to moze ako presne ze dal 36 golov v BL, cize priniesol presne to kvoli comu ho kupovali

Reagovat
Vinci

To snad ani nikdo netvrdí že za to může proto se na to jen dělají vtípky, nikdy mu za nic nenadává ani mu nic nevyčítá

Reagovat
Neutron

Vsak pises, ze si ten vysmech zasluzi

Reagovat
Rich

Zaslouženě? Má pouze smůlu a mě nepřijde fér zrovna z něho si dělat srandu... Všichni si dělají legrácky, ale zapomínají, co Kane během jedné sezóny Bayernu stihl a to sice překonávat rekordy a dokonce se historicky zařadit na třetí příčku střelců Bundesligy, hned za Lewou a Mullerem... Však, kdo to čekal? Kdo čekal, že do Bayernu jako hrotový útočník tak rychle zapadne? Proto mě to štve, jak se lidi o něm vyjadřují...

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Kepy_FCB

trapaci

Reagovat
Elliasson

Co je na tom prohlášení špatně?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Coutinho10

jinak dovolím si myšlenku, že kdyby to minulou sezónu BVB nepodělala a Bayern nezískal titul, tak se do toho asi řízlo pořádně a nějakou trofej si myslím by Bayern získal, min. určitě dopadl líp, těžko psát, že by sesadil Leverkusen

Reagovat
St. Pauli

Ja Ti nevim, titul netitul, sebereflexe je uz notnou dobu v tom arogantnim prostredi samych bezchybnych nadlidi snad zakazana.

Reagovat
wwwx

Ještě pár týdnů téhle komedie a začnu věřit ve Frantu Straku na lavičce Bayernu.

Reagovat
Zemun

Keď zachráni Michalovce tak ma to iste

Reagovat
Jason_

To vyzera že posledne kolo prehrali naschval , viedli

Reagovat
Kocour Klapuška

No, že by se Neuerovi nějak povedlo posledních 5 minut toho zápasu, to se říct nedá..

Reagovat
St. Pauli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele